tiistai 30. heinäkuuta 2013

Aarteita!

No nyt on taas tehty mahtavia löytöjä oikein urakalla! Perinteisillä Kangasalan restaurantapäivillä auto täyttyi jos jonkinmoisista aarteista, kuten joka vuosi. . Tässä muutamia löytöjä:

Pieni laatikosto, jossa muoviset sarviksen laatikot. Tämä odottaa hiomista ja uutta maalia pintaansa. Tähän on hyvä jemmata kaikenlaista pikkusälää, jota tuntuu vaan kerääntyvän joka paikkaan. . 

Söpö pikkuhyllykkö muovisilla laatikoilla. Leipomisvälineet löysi täältä uuden kodin : )

Rouhea metallilamppu, jonka saa kiristimillä vaikka pöytään kiinni. Just ihanan ruosteinen ja kulunut! Tarvii vaan pikkuisen rasvata niveliä, on aika jäykän oloinen kaveri. . Samalta myyjältä ostettiin toinenkin metallivalaisin, joka on vaaleansininen väriltään ja siinä on haitarivarsi. En vaan tähän kuvaussessioon löytänyt sitä, mies on sen jo johonkin jemmannut. .

Iso Ericsson- kello, joka on palvellut metallipajassa aiemmin. Nyt se odottaa, että joku ehtisi tsekata koneiston kuntoon niin kello pääsee raksuttamaan meidän seinälle.

Ah, niin kaunis Heikkilä oy:n mekko ♥  Ja mikä parasta, koko oli meikäläiselle just passeli! En nimittäin alkanut sovittelemaan mekkoa kovassa helteessä ostohetkellä, sen verran lämpimän oloinen vaate on. . Eli syksyä ja talvea odotellen. .  : )

Kuvaa en myöskään saanut suuresta Hoover- valomainoksesta, joka myös sai meiltä uuden kodin. Tai tarkemmin se pääsee valaisemaan miehen tulevan harrastetallin seinää. .
Siis tämmöisellä logolla varustettu valomainos, halkaisijaltaan mainos on varmastikin lähemmäs metrin kokoinen. 
Seuraavat löydöt tuli tehtyä muutama päivä myöhemmin kaverin vanhempien vintiltä, kellarista ja piharakennuksilta. Itse isäntä on kolunnut huutokauppoja monia kymmeniä vuosia ja tavaraa oli aikaslailla! Mieheni kanssa oltiin kuin muksut karkkikaupassa; joka laatikon, pussukan, oven takaa löytyi aina vaan mahtavampia tavaroita ja siellä olis voinut löytöretkeillä monta tuntia! Lapsoset onneksi pääsivät neidin kummitädin ja kummisedän luo leikkimään, he kun sattuvat asumaan kaverin vanhempien napurissa : ) Tässä muutamat otokset löydöistä:

Ihan mahtava vanha kahvipapujen annostelija, johon suunniteltiin laittavamme vanhoja kahvipurkkeja sisään lasien taakse. Yksi "kaukalo" uupuu, sellainen täytyy jostakin hommata tai tehdä.


Kaunista pikkusälää

Hauskat Lival- valaisimet

Todella painava kullanhohtoinen vanha täkki, keltainen koristeellinen täkki ja hilpeä retro- kylmälaukku : ) Mun kaapit kyllä jo pursuaa kaikenlaisia täkkejä ja vilttejä, mutku nuo vanhat täkit on vaan niin ihania. . Ja käytännöllisiä! 


Muutama rulla löytyi myös vanhoja tapetteja, vähän kärsineitä tosin, mutta kelpaa askarteluun tai johonkin pieneen pintatuunaukseen.

Ja sitten mieheni löysi taas valomainoksen, Singer- merkkisen tällä kertaa. Se odottelee myöskin tallin seinään pääsyä. Talliprojektista muuten tulossa lisää myöhemmin. .


maanantai 22. heinäkuuta 2013

Marsipaaniväkerrys..

Viime viikonloppuna vietettiin ystäväni polttareita teemalla "white trailer trash" eli juhlaväki puki päälleen kaikista kauheimmat vaatteet mitä omasta/miehen kaapista/kirppiksiltä löytyi . . Unohtamatta tietysti muuta rekvisiittaa esim. puhallettava vauvamaha, tupakat, mustatut hampaat, vyölaukut, verkkoperälippikset . . . Huh. Päivään sisältyi itse juhlakalun ryöstäminen työpaikaltaan, prätkäkyyti, maittava brunssi, "kaunistautuminen", ampumaradalla räiskiminen eri pyssyillä ja lopulta suuntasimme Härmälän leirintäalueelle, jossa meitä odotti rumin asuntovaunu mikä vuokrausfirmasta oli löytynyt . . Noh, minäpä päätin tekaista mahtavan teeman innoittamana leipomani Daim-kakkusen päälle, minikokoisen asuntovaunun, asiaan kuuluvine höysteineen. .  ;)
Kuivausteline

Etupiha


Pitihän sinne pyttykin laittaa. .

Makkarat grillissä tirisemässä

Kooltaan (halkaisijaltaan) tämä luomus oli n. 12cm eli olihan siinä jonkun verran näpertämistä :)


Päivä oli oikein onnistunut ja siellä kaikilla oli niiiin muuukaaavaaaa... :) 

maanantai 1. heinäkuuta 2013

Lomareissu!

Lähdettiin miehen kesäloman alkajaisiksi tekemään kolmen päivän reissu Ähtäriin ja Tuuriin. Ähtärin eläintarhassa on pitänyt käydä jo monena vuonna, mutta ei vaan ole saatu aikaiseksi.. Nyt oli toisaalta just hyvä aika lähteä kun lapsoset on jo isompia eikä tarvi murehtia vaippa- yms. asioista.. Hyvin jaksoivat kävellä sen koko kolmen kilsan lenkin, joka eläinpuistossa tehtiin. Todella kiva paikka, jonne jo suunniteltiin ens kesänä uutta reissua :)
Röh!
Pikkupossuläjä :)

"Bambi!"
Kyllä oli mahtava häntä tällä lumileopardilla. . Muutenkin UPEA otus!


Miau!


Ylväänä korkealla kalliolla, huhuuu. . 

Kavereilla oli ruoka-aika, mumsmums.

Mörri tolpan nokassa odottelee ruokaa

Ei kelvannu särkikalat. .

Vähän poseerausta :)

Mikä häntä!!

Ekaksi yöksi majoituttiin hotelli Mesikämmeneen, joka oli aika erikoinen esiin jätettyine betonirakenteineen ja kallioseinineen. 

Aamupalan jälkeen lähdettiin jatkamaan matkaa kohti Alahärmää ja Powerparkkia. Muksuille ostettiin rannekkeet ja meille aikuisille parit liput. Hyvin pärjättiin niillä, koska aika moneen laitteeseen pääsi aikuinen ilmaiseksi lapsen kanssa. Tosi kiva homma! Siellä tulikin sitten vietettyä ihan koko päivä ja lapsoset simahti melko nopeesti autoon kun huvipuisto jäi taakse.. ;) Matka jatkui kohti Tuuria ja hotelli Onnentähteä. Olihan se aika luksuspaikka. . Vois mennä toistekin! :)
Dragon tower, joka nousi vaatimattomaan 75 metrin korkeuteen. .

Näkymiä Giant Wheelistä. Sain hirveän korkeanpaikanpaniikkikohtauksen enkä pystyny muutakun puristamaan keskitangosta rystyset valkoisina. . Vähän kyllä harmitti jälkikäteen. . Mutta onneks oli kamera mukana ja mies, joka otti kuvia :)

Thunderbird, maailman 10. parhaaksi puuvuoristoradaksi valittu jättiläinen.  Tällä kertaa jäi testaamatta, mutta ehkä ens kesänä. .

Upeita rakennuksia!




Olihan nämäkin pakko kuvata! :)